Мешканців Львівщини попереджають про можливі паводки

4071 0
Найближчим часом очікують стрімке збільшення води у річках басейнів Сяну та Дністра.
фото: lviv.sq.com.ua

фото: lviv.sq.com.ua

7-8 листопада за повідомленням Львівського регіонального центру з гідрометеорології на річках басейнів Сяну, Дністра очікується продовження розвитку дощового паводку з підйомом рівнів води на 0,5 - 1,5 м, на окремих ділянках до 2 - 2,5 м.

Місцями прогнозують затоплення заплав, сільськогосподарських угідь. В гірських, передгірських районах можливе початкове затоплення господарських об'єктів, будинків в окремих прирічкових населених пунктах.

Додамо, що на Закарпатті частину автодороги «Ужгород-Львів» перекрили через повінь (біля села Сіль Великоберезнянського району). Протягом минулих півтори доби на Закарпатті випала двомісячна норма опадів — 160 мм. Найбільше підняття рівня води очікується у річках Уж, Латориця та Боржава. Максимальна паводкова хвиля по р. Боржава та р. Латориця пройде у вівторок, 8 листопада, а по р. Уж — сьогодні, 7 листопада після обіду.

Пропонуємо кілька правил, як діяти під час загрози повені:

1. Уважно відслідковуйте інформацію про перебіг подій навколо погоди.

2. Зберігайте спокій, попередьте сусідів.

3. Довідайтеся в місцевих органах державної влади і місцевого самоврядування місце збору жителів для евакуації.

4. Підготуйте документи, одяг, найбільш необхідні речі, запас продуктів харчування на кілька днів, медикаменти. Складіть все у валізу. Документи зберігайте у водонепроникному пакеті.

5. Перемістіть коштовні речі на верхні поверхи або полиці.

6. Переженіть худобу, що є у вашому господарстві, на вищу місцевість.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!