Мінкульт закликав ЮНЕСКО перенести 45-ту сесію з Казані до Львова

1516 0
Російська федерація, яка своїми руками цинічно зносить все на своєму шляху, не може бути організатором сесії та учасником організації.

Міністерство культури та інформаційно політики України звернулося до ЮНЕСКО з закликом перенести 45-ту сесію з Казані до Львова. Про це повідомив глава відомства Олександр Ткаченко.

«Сьогодні культура в Росії стала політичним інструментом, який кремль посилено використовує. Актори, режисери, музичні виконавці стають рупорами кремлівської пропаганди. Вже не кажучи про те, що на культурних будівлях вішають фашистський символ російської агресії «Z». Російська федерація, яка своїми руками цинічно зносить все на своєму шляху, не може бути організатором сесії та учасником організації!», – каже він.

Читайте також: На площі Ринок у Львові виставили 109 візочків, щоб нагадати світу про вбитих росією дітей. Фото

Окрім цього, на думку Ткаченка, Росія у своїх цілях бачить знищення України – фізичне та історичне. Тому ворог бомбить та стріляє по українських культурних пам’ятках.

«Незважаючи на те, що деякі з них сягають своєю історією навіть в тисячоліття. Херсонес Таврійський, Ханський Палац в Бахчисараї, який взагалі є єдиним у світі зразком кримськотатарської палацової архітектури – вже перебувають в зоні ризику. Численні театри та будівлі масово знищуються. Деякі з пам’яток, належать до всесвітньої спадщини та об’єднують в собі культури й інших народів», – додав він.

Читайте також: Книжка львівського письменника увійшла до фіналу престижної премії «Ангелус»

Олександр Ткаченко зазначає, що культура – це простір свободи, натхнення, правдивого свідчення та глибокого осмислення, а не пропаганда самозвеличення, жорстокості та приниження гідності іншого.

Нагадаємо, що у Львові на пам’ятках монтують захисти проти обстрілів, деякі забирають до сховищ. Реставратори захищають пам'ятки, опираючись на досвід Другої світової війни.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!