Київ

Міністерка фінансів США прибула в Київ і зустрілась із Зеленським та Шмигалем

845 0
Зеленський та Шмигаль зустрілися з міністром фінансів Америки. Вони обговорили санкційний тиск на росію та фінансову підтримку України.
Фото: Офіс президента

Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський зустрівся з міністеркою фінансів США Джанет Єллен, яка прибула в Київ у понеділок, 27 лютого. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.
 
Зеленський подякував США за підтримку та відзначив рішення виділити Україні 9,9 млрд доларів прямої бюджетної підтримки у 2023 році.
 

Президент України також обговорив з Єллен співпрацю України з МВФ та відновлення української інфраструктури, зруйнованої російськими окупантами. Зеленський наголосив, що потрібно створити механізми, які дозволять направити заарештовані російські активи на відбудову України, та продовжувати посилення антиросійських санкцій.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram написав, що обговорив із Єллен фінансову підтримку України, санкційний тиск на Росію, страхування воєнних ризиків та конфіскацію заморожених активів.

«Наші американські партнери зобов’язалися до вересня надати Україні понад 10 млрд доларів бюджетної підтримки. Крім того, США виділили 1,5 млрд доларів на швидке відновлення і ще 1,1 млрд доларів — на енергетичний сектор України і Молдови», — нагадав він.

Джанет Єллен написала в Twitter, що прибула в Київ «підтвердити непохитну підтримку України, обговорити, як ми можемо продовжити нашу підтримку, і віддати належне мужності українського народу» за рік після початку повномасштабної російської агресії.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!