ЄС ще може домовитися про нафтове ембарго, але є й інші інструменти

1034 0
Про які саме йдеться інструменти – наразі не відомо.
Роберт Габек. Фото: з відкритих джерел

Роберт Габек. Фото: з відкритих джерел

Європейський Союз все ще може домовитися про нафтове ембарго проти росії найближчими днями. Якщо ні – він вдасться до інших інструментів. Про це сказав міністр економіки Німеччини Роберт Габек на переговорах «Великої сімки» у Берліні в четвер, передає Ліга.net. 

Нафтове ембарго мало б стати найсуворішою санкцією проти росії з боку Євросоюзу, але його запровадження заблокувала Угорщина.

Читайте також: Санкції проти росії, перемовини і вивезення людей з Маріуполя. Про що говорив Зеленський у Давосі

«Я знаю, що тривають інтенсивні дискусії. За п'ять днів у нас буде наступне засідання Європейської ради. Я припускаю, що це той коридор, протягом якого або буде досягнуто згоди, або доведеться розглянути інші інструменти», – сказав німецький міністр, однак, що це за інструменти, він не уточнив.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський розкритикував країни Заходу за відсутність єдиної позиції щодо підтримки членства України в ЄС, розширення НАТО і запровадження санкцій проти росії. Детальніше про те, що говорив глава держави у Давосі, читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!