Міністр оборони закликав взяти участь в опитуванні щодо ставлення до обігу зброї в Україні

1098 0
Міністр оборони відреагував на опитування в додатку «Дія».
Фото: ФБ/Резніков Олексій

Фото: ФБ/Резніков Олексій

Міністр оборони Олексій Резніков висловив свою позицію щодо підтримки лібералізації обігу зброї в Україні та закликав усіх взяти участь в опитування щодо ставлення до обігу зброї в Україні.

Глава Міноборони на своїй сторінці у Фейсбуці зазначив, що у застосунку «Дія» розпочалося опитування на тему, який варіант володіння зброєю українці вважають доречним.

Читайте також: Понад 50% українців підтримують ідею дозволити цивільним володіти вогнепальною зброєю

Олексій Резніков зазначив, що висловлює свою позицію як юрист, а не як міністр оборони.

«По-перше, хочу відразу відкинути побоювання, мовляв, обговорювати цю тему і ухвалювати рішення «не на часі», бо війна. Як раз саме тому, що війна, треба нарешті ухвалити давно назрілі рішення. У тому числі – і це», – заявив міністр.

Він нагадав, що коли до України увірвалися російські окупанти, десятки тисяч українців отримали автоматичну зброю максимально «ліберальним» способом, оскільки іншого способу не було, і в багатьох ситуаціях це стало вирішальним фактором.

«Також виникли і проблеми, адже бажання володіти зброєю та вміння поводитися з нею безпечно, поважати зброю – це речі, які не завжди ходять разом. У країні до цього в обігу перебували мільйони одиниць зброї. Серед них – незадекларованої», – зазначив міністр.

На Олексія думку Резнікова, Україні потрібна не лише лібералізація, а й легалізація обігу зброї. За його словами, закон дозволяє громадянам використовувати будь-яку зброю проти ворога. Тому, логічним він вважає не створювати заборону, а регулювати використання зброї через формування стрілецької культури: розвивати мережу стрільб, тирів, стрілецьких клубів, змагань.

Читайте також: Росія атакує на кількох напрямках одночасно, намагається відновити наступ на Слов’янськ, – Генштаб

«Існує доволі поширена фраза, що зброя робить людину вільною. Я переконаний, що зброя повинна робити людину насамперед відповідальною. Вільні та відповідальні громадяни зроблять Україну нездоланною», – заявив глава Міноборони.

Перейти до опитування можна за посиланням (лише зі смартфонів).

Нагадаємо, згідно з опитуванням, в умовах війни більш ніж удвічі зросла кількість тих, хто підтримує надання громадянам України права на володіння вогнепальною зброєю та боєприпасами. Сьогодні таку ініціативу підтримують 58%, не підтримують – 39%. Так, уперше за історію дослідження цього питання кількість прихильників ідеї перевищила кількість противників (у 2018-2021 підтримували таку ідею близько чверті, не підтримували – більше 70%). Прихильників «озброєння» громадян більше серед мешканців центру країни, респондентів молодої та середньої вікової груп, чоловіків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!