Міністри збираються на нараду, щоб вирішити, чи вводити локдаун

2085 0
Раніше уряд зобов'язали повідомляти про додаткові обмеження не пізніше, ніж за сім днів до початку їхньої дії.
ілюстрація: соцмережі

ілюстрація: соцмережі

Сьогодні представники Кабінету Mіністрів, відповідальні за запобігання поширенню коронавірусної інфекції, зберуться на нараду, щоб дати прогнози розвитку епідемічної ситуації та визначитися, чи потрібно впроваджувати повний локдаун і коли. Про це повідомили в Офісі президента.

Читайте також: Грузія вводить локдаун на два місяці

Про результати наради обіцяють повідомити якнайшвидше, щоб поінформувати людей заздалегідь і підготуватися з точки зору економіки та надання послуг населенню. 

«Нам треба визначитися з реалістичними прогнозами, щоб зрозуміти, чи витримає навантаження наша медична система та наша економіка. Ми розробили економічну програму допомоги, постійно вдосконалюємо систему охорони здоров'я. Треба, щоб і бізнеси, і люди були готовими, якщо уряд вважатиме, що жорсткого карантину не оминути», – зазначив президент Володимир Зеленський.

До речі, Андрій Садовий заявив, що скасовувати святкування Різдва не варто, доречніше посилити контроль за карантинними обмеженнями.

«Локдаун має враховувати специфіку кожного регіону. Наприклад, ми розуміємо, що Різдво скасувати не можна. Дуже багато людей хочуть цієї атмосфери і це потрібно врахувати, тому, що жодні заборони діяти не будуть. Я дотримуюсь думки, що потрібно щодня моніторити ситуацію і більше робити посилів на дотримання карантинних обмежень», – прокоментував Андрій Садовий. 

За його словами, у Львові ліжкова система заповнена на 49%.

Читайте також: Чехія планує пом’якшити карантинні обмеження

Нагадаємо, що очільник парламентської фракції «Слуга народу» Арахамія оцінює ймовірність введення жорстких карантинних заходів на певний період у 90%. Він повідомив, що уряд готує «інтелектуальний локдаун», це не буде повний карантин, який був навесні, а скоригований на реалії в кожному регіоні. Арахамія також допустив припинення роботи громадського транспорту. За його словами, локдаун можуть ввести 27 грудня.

 

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!