Політична реклама

Міносвіти пропонує узаконити неофіційні внески батьків

1712 0
У Міністерстві освіти пропонують узаконити неофіційні внески батьків, дозволивши батьківським комітетам створювати добродійні фонди «для покращення матеріально-технічної бази шкіл».

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Максим Луцький.

"Міністр освіти запропонував посилити роль шкільних батьківських комітетів як органів самоврядування і дозволити їм створювати добродійні фонди, щоб акумулювати спонсорські кошти. До цих фондів зможуть вносити гроші всі бажаючі - спонсори, підприємства, заводи, підприємці та приватні особи, що дозволить покращити матеріально-технічний стан шкіл і умови навчання дітей", - сказав Максим Луцький.

За його словами, «це нормальні речі, які всі розуміють. Батьківські комітети посилять свою роль в освітній системі».

Організовувати це треба шляхом внесення змін до чинного законодавства, відзначив Луцький..

Разом з тим експерти вважають, що легалізація внесків призведе до зростання поборів у школах. Зокрема, як наголосила колишній керівник Київського міського управління освіти, кандидат педагогічних наук Лілія Гриневич: "Спроби узаконити внески порушують конституційне право громадян на безплатну освіту. Держава намагається розв’язати проблеми шкіл за рахунок батьків, тому що не здатна самостійно інвестувати в освіту".

Джерело: Уніан


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!