Міносвіти розпочало пілотний проєкт із запровадження е-щоденників і шкільних журналів

1495 0
Державні е-журнали та е-щоденники стануть доступними всім українським школам на безоплатній основі.
фото: provce.ck.ua

фото: provce.ck.ua

Міністерство освіти і науки України розпочало пілотний проєкт безкоштовного програмного забезпечення для створення та ведення шкільних електронних журналів та щоденників. Про це повідомляє пресслужба Міносвіти.

У випробуванні нових е-додатків візьмуть участь щонайменше по два-три заклади освіти з кожної області. Тестування триватиме з 5 до 16 жовтня. Усі отримані від вчителів та адміністрацій шкіл зауваження оперативно опрацьовуватимуть та враховуватимуть при налаштуванні системи. Після завершення цього етапу (орієнтовно вже у листопаді) державні е-журнали та е-щоденники стануть доступними всім українським школам на безоплатній основі.

Читайте також: Інтелект та вільнодумство. Як працює Львівський фізмат-ліцей

Нове програмне забезпечення розроблене на базі державної модульної системи АІКОМ (раніше ДІСО), яка відома багатьом освітянам як інструмент зі збору освітньої статистики. Система має доволі зручний та зрозумілий для освітян інтерфейс. Ті школи, які перейдуть на ведення електронних журналів, зможуть найближчим часом відмовитись від їх дублювання в паперовому вигляді. Для цього МОН готує відповідні зміни до низки нормативно-правових документів.

«Це дозволить прибрати зайве навантаження на вчителів. А в майбутньому, завдяки широкому застосуванню електронних журналів, коли учень змінюватиме школу, вся інформація про його успішність, здобутки тощо буде прямувати за ним до нового навчального закладу. А для нас буде відкрита ще й можливість переспрямовувати за таким учнем державні кошти на його навчання», – каже заступник міністра освіти і науки Артур Селецький.  

2 жовтня відбулось перше навчання для шкіл, які зголосилися стати учасниками пілотного проєкту про користування та можливості е-журналу. Крім того, для користувачів (вчителів, батьків, учнів) надалі будуть підготовлені детальні роз’яснення та відеоінструкції щодо користування новими інструментами.

Читайте також: «Менше університетів». Найважливіше про реформу вищої освіти

Переваги широкого застосування електронних застосунків зможуть відчути й батьки, які в режимі онлайн у е-щоденниках бачитимуть інформацію про присутність дитини на навчанні, рівень її успішності, коментарі вчителів тощо. А у разі переведення учнів на дистанційне навчання е-щоденники теж стануть у пригоді. Через них учні зможуть отримувати завдання та слідкувати за змінами, що відбуваються у школі.

Нагадаємо, що ще в травні цього року про електронні щоденники та шкільні журнали розповідав голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та іновацій, депутат від президентської партії «Слуга народу» Сергій Бабак.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!