Мінрегіон пропонує змінити норми догляду за деревами на вулиці

1723 0
В уряді пропонують висаджувати лише великомірні дерева з правильно сформованою кроною.
фото: Олександр Шутюк

фото: Олександр Шутюк

У Мінрегіоні пропонують змінити застарілі норми висадки і поливу дерев вздовж вулиць, алей і на площах. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Читайте також: Як ми втрачаємо міське озеленення (і заодно якість життя)

«Ми взяли за основу європейський та інший закордонний досвід і є декілька дієвих і дійсно крутих ідей, які б можна було реалізувати в Україні. Тому плануємо більш детально вивчити це та внести відповідні зміни у державні будівельні норми щодо благоустрою», – каже заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Він зазначає, що на одній і тій же вулиці, але без дерев, температура влітку може сягати 43, а то і 50 градусів. Із деревами вона знижується практично удвічі – до 18-26 градусів.

«Лише впродовж року одне дерево може охолоджувати повітря не гірше ніж 10 увімкнених кондиціонерів. Дерева вбирають близько 13 тисяч літрів дощової води щороку і фільтрують близько 28 кілограм забруднень», – додає заступник міністра.

Читайте також: Різати не можна пересадити. Хто у Львові може зрізати дерева

Серед іншого, в уряді пропонують висаджувати лише великомірні дерева з правильно сформованою кроною. При цьому передбачати професійні системи посадки дерев у міських умовах, які сприяють більш ефективному їх поливу, а також спеціальні панелі, що не дозволяють кореням «підривати» покриття над ними. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!