Мінсоцполітики виплатить українцям, які отримують субсидії, додаткові компенсації через карантин

2363 0
У середньому розмір субсидії має зрости на 300 гривень.
Фото: persha.kr.ua

Фото: persha.kr.ua

У Міністерстві соціальної політики України гарантують безперебійну роботу програми житлових субсидій. Також планують підсилити цей напрям в умовах карантину та компенсувати додаткові витрати на комунальні послуги. Про це сьогодні, 23 березня, повідомила міністерка соціальної політики України Марина Лазебна під час брифінгу.

«На найближчому засіданні уряду ми будемо пропонувати до прийняття рішення, яким хочемо встановити додатково компенсацію витрат для 3 мільйонів домогосподарств, які сьогодні отримують субсидію на оплату окремих комунальних послуг в період карантину», — каже вона.

Читайте також: На час карантину українцям дозволили не платити за іпотеку

Також в уряді планують спростити процес отримання субсидії для тих українців, які втратять роботу через карантин.

За словами Марини Лазебної, так уряд буде стимулювати отримувачів субсидії залишатися вдома. Оскільки, вважають, що українці, які залишаються вдома на період карантину будуть використовувати більше енергії, газу, води тощо. Тому уряд має компенсувати ці додаткові витрати.

У середньому розмір субсидії має зрости на 300 гривень. Компенсацію проведуть, збільшивши соціальні нормативи, які використовують для нарахування субсидії, у півтора раза.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!