Міська рада підтримала петицію про закупівлю громадського транспорту для Львова з кондиціонерами

3189 1
Петицію 25 червня зареєстрував львівський журналіст Андрій Маринюк.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

Міська рада підтримала петицію про закупівлю громадського транспорту для Львова з кондиціонерами. За відповідну ухвалу депутати ЛМР проголосували під час пленарного засідання.

Петицію 25 червня зареєстрував львівський журналіст Андрій Маринюк. Упродовж місяця вона зібрала необхідні 500 підписів.

За його словами, влітку температура в львівському громадському транспорті може сягати 35-40 градусів. Тож автор пропонував заборонити купувати трамваї, тролейбуси та автобуси, якщо в них відсутня встановлена заводська система кондиціонування та опалення. 

Читайте також: До Львова прибув перший із 50 нових тролейбусів Електрон. Фото

«Також пропоную ввести знижувальний коефіцієнт вартості проїзду для транспорту, в якому відсутнє опалення в зимовий період чи кондиціонування в літній. Та затвердити нормативні показники температури в транспорті для кожної пори року, в разі відхилення від яких застосовувати знижувальний коефіцієнт для всіх транспортних засобів», – йдеться у петиції.

Читайте також: У Львові планують відкрити нові трамвайні і тролейбусні маршрути. Інтерактивна мапа

Нагадаємо, торік комунальне АТП-1 придбало 100 автобусів МАЗ без кондиціонерів. За словами заступника керівника департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрія Білого, купляти автобуси з кондиціонерами було б не вигідно, оскільки МАЗ із кондиціонером коштує 160 тисяч євро, а без – 122. Він додав, що у трамваях «Електрон» кондиціонери майже не вмикають, оскільки на них скаржаться люди похилого віку, а інші пасажири – відкривають вікна, що нівелює роботу кондиціонерів.

Додамо, що нові тролейбуси «Електрон», які почали доставляти від учора, повинні бути обладнані кондиціонерами.



Читайте також:
20 Вересня, 2019 13:30
... тепер треба приймати наступну петицiю:
примусово виганяти з громадського транспорту сiльске бидло, яке буде кричати всю дорогу "вимкнiть сi туйвово кундисiунер бо то сi зло i то сi дує i тутсi дiти мають сi пердiти де хутiти"
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!