Міська рада та мер Львова стали менш публічними. Рейтинг

1758 0
Львівська міськрада за рівнем публічності серед всіх обласних центрів України займає 11 місце, через що відноситься до групи муніципалітетів з низьким рівнем публічності. Такими є результати дослідження індексу публічності місцевого самоврядування громадської мережі «Опора».
Фото: travel.lviv.ua

Фото: travel.lviv.ua

Минулого року Львів входив у перелік муніципалітетів із задовільним рівнем публічності, повідомляє Погляд.

«Торік Львів мав 61% публічності і входив у перелік муніципалітетів із задовільним рівнем публічності. Цього року Львів не потрапив до числа лідерів і отримав лише 49%, що на 12% менше. Якщо поглянути на результати досліджень у всіх 24-ьох обласних центрах, то Львів займає одинадцяту позицію. Лідерами у рейтингу публічності є Івано-Франківська та Вінницька міськради», - розповіла представник громадянської мережі «Опора» Ірина Швець.

Окрім цього, за принципами прозорості, відкритості та підзвітності також оцінила публічність міського голови Львова Андрія Садового. 

Дослідження засвідчило, що мер відкритий до львів’ян лише на 50%, у той час як минулого року його публічність була оцінена представництвом мережі у 66%. Чи не найважливішу роль в такій низькій оцінці публічності мера зіграло його непублічне звітування перед громадою Львова. 

Загалом, у 2014 році органи та посадові особи місцевого самоврядування стали більш закритими у поширенні інформації про результати своєї діяльності та у щоденній взаємодії з мешканцями. 48% з можливих 100% – такий сукупний середній показник публічності органів та посадових осіб місцевого самоврядування по Україні. Жодна з міських рад в обласних центрах України не досягла показника публічності більшого за 80%.

 

 

Довідка. Порівняльне дослідження проводиться другий рік поспіль – у 2013-му проект охопив 11 міст, а в 2014 році об’єктом моніторингу стали муніципалітети усіх обласних центрів України. Активна фаза дослідження тривала протягом липня-вересня й за цей період учасники вимірювання подали більше 700 запитів на отримання публічної інформації і здійснили близько 400 моніторингових візитів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!