Міськрада Львова обіцяє компенсації мешканцям, чиє майно постраждало від колектора на Торф’яній

1631 0
Кошти виділять власникам 10 автомобілів, які постраждали від підтоплення. Кожен із них отримає по 20 тисяч гривень.
ФОТО: СКРІНШОТ З ВІДЕО ГО ЗРУЧНЕ МІСТО

ФОТО: СКРІНШОТ З ВІДЕО ГО ЗРУЧНЕ МІСТО

Сьогодні на вул. Торф'яній відбулася робоча нарада щодо вирішення ситуації з аварійним колектором. Відтак, власникам авто і приміщень, які зазнали пошкоджень внаслідок підтоплення, нададуть компенсацію. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Як повідомив директор ЛМКП «Львівводоканал» Дмитро Ванькович, до моменту будівництва дублюючого колектора, єдиним варіантом, щоб захистити будинки, які розташовані поруч, є їх герметизація. 

«Єдине рішення, щоб унеможливити підтоплення і затоплення в майбутньому у цьому районі, – це будівництво нового дублюючого колектора від пр. Чорновола до наших очисних споруд. Та це коштовне будівництво, яке потребує довгого часу на проектування», – пояснив він.

Читайте також: Новий колектор на вулиці Торф'яній у Львові збудують наступного року

За словами заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, щоб убезпечити від пошкодження автомобілів, на розгляд міської комісії з безпеки дорожнього руху винесуть питання облаштування шлагбауму на території, яку найбільше затоплює і на якій мешканці паркують свої авто.

«Ми обстежили  фундамент будинку на вул. Торфяна, 21 – він не постраждав. Також обстежили нежитлове приміщення поруч. Тут є пошкодження на суму 474 тис грн. Також будуть виділені кошти власникам 10 автомобілів, які постраждали від підтоплення. Кожен із них отримає по 20 тисяч гривень», – сказала вона. 

Нагадаємо, на вулиці Торф'яній у Львові, яку затопило під час сильної зливи 5 липня через несправність колектора, планують встановити дублюючий колектор. Орієнтовна вартість його будівництва становить 250 мільйонів гривень. Будівництво планують розпочати у 2023 році.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!