Міськрада Львова виділила 300 тисяч гривень на демонтаж фонтана перед оперним театром

3742 1
Почати демонтаж планують із 10 червня.
Візуалізація 33by.pro

Візуалізація 33by.pro

У Львові внесли зміни до Бюджету розвитку, та. серед іншого, виділили 300 тис. грн для Галицької районної адміністрації для демонтажу фонтану перед оперним. За відповідну ухвалу проголосували під час пленарного засідання ЛМР сьогодні, 6 червня.

Читайте також: На місці фонтану «Кульбаба» у Львові з'явиться сухий фонтан

Демонтувати фонтан Галицька адміністрація має коштом міста, натомість встановити сухий фонтан та замінити мощення на площі перед оперним має приватна компанія «Сокар-Благо». Почати демонтаж планують із 10 червня.

Про заміну старого фонтану біля Оперного повідомили ще у 2015 році, а тривала затримка у роботах пов’язана з внутрішніми погодженнями у «Сокар-Благо».

За інженерними рішеннями, фонтан, матиме підсвітку, реагуватиме на вітер та на музичні твори, які виконуватимуть у опері. Попередній проект, оприлюднений ще у 2015 році, наразі коригують. Приблизна вартість робіт сягає мільйона євро.

Читайте також: Як змінилися фонтани Львова упродовж ста років. Фото до і після

Згідно з даними системи Youcontrol, благодійний фонд «Сокар-Благо» зареєстрований у Києві. Уповноваженою особою фонду є Азі Асланов. «Сокар» державною азербайджанською нафтогазовою компанією зі штаб-квартирою в Баку.

Додамо, що фонтан перед Львівським оперним театром запрацював у травні 2008 року. Це був перший штучний водограй, який збудували у Львові за часів незалежності. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
6 Червня, 2019 23:52
Ірина тільки хворий на голову міг придумати замість мокрого фонтану сухий.як добре влітку коли спека було постояти біля фонтану подихати прохолодою.А тепер що?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!