Між Шульцом і Булгаковим. Як Україна повертає свою європейськість

973 0
Медіа-хаб «Твоє місто» проводить відеопроект talk-формату, де обговорюють важливі суспільні питання всеукраїнської ваги.

У програмі «Акценти Твого Міста» психотерапевт Олександр Фільц сказав, що у 2015 році написав статтю «Апологія Майдану», у якій писав, що через десять років цілий світ приїде до України вчитися, що таке модерна країна. Це відчуття було, бо ми були дуже чутливі до системи балансування гідності.

Сьогодні, 21 липня, о 20.00 у щотижневому ток-шоу з його постійним ведучим Андрієм Сайчуком у студії Tvoemisto.tv говоритимуть про те, що зараз Україна пробуджується як нова європейська держава.

Читайте також: «Світ прийшов до України вчитися, що таке модерна країна», - Олександр Фільц

Гостем програми стане громадський діяч, історик та перекладач Андрій Павлишин. Він відомий, зокрема, як дослідник польсько-українських стосунків, творчості Бруно Шульца і перекладів інтелектуальної літератури з польської на українську мову. 

В програмі говоритимуть про те, як нам повернути наше європейське минуле і відкинути російські впливи, не загубивши при цьому власну самобутність, оскільки століття перебування у чужих імперських культах все ще кидає тінь на наші уявлення про нас самих і світ, який нас оточує.   

Зазначимо, що «Акценти Твого Міста» виходять щочетверга о 20.00 наживо у студії Tvoemisto.tv. Програму можна переглядати на сторінці медіа-хабу у Facebook та на каналі у YouTube. До розмови запрошуємо і нашу аудиторію. Долучитись можна, залишивши коментар чи приватне повідомлення у Facebook або в коментарях на YouTube-каналі.

У попередніх програмах:  

Нагадаємо, що у попередній програмі із психотерапевтом Олександром Фільцом говорили те,  якою ж є ідентичність росіянчи шукають українці свою ідентичність та де проходить лінія між українцями та росіянами. 

Також у попередній програмі «Акценти Твого Міста» у великій розмові з владикою Борисом Ґудзяком розмовляли про те, чому росія розпочала війну проти України, чи зможе весь світ засудити привид комунізму і як українцям витримати важкий шлях попри виснаження. 

Про те, як війна змінила українців і чи змінилися наші цінності за чотири місяці повномасштабного вторгнення, розмовляли з директором соціологічної групи «Рейтинг» Олексієм Антиповичем. 

Читайте також: Нам треба заново створити нову версію нашої країни. Павло Шеремета про реформи

Чи стане війна поштовхом для модернізації України і як повернути додому українців, які через війну виїхали за кордон – у розмові з українським менеджером-економістом, засновником Києво-Могилянської бізнес-школи, ексміністром економічного розвитку і торгівлі України Павлом Шереметою.

Якою є культурна політика України під час війни – у розмові з Іриною Подоляк – заступницею міністра культури (2019-2020 рр.), народною депутаткою ВРУ (2014-2019 рр.) та Оксаною Форостиною – українською письменницею, перекладачкою, видавчинею.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!