Мобілізованих із полігонів білорусі та росії переміщують у зону бойових дій

1248 0
Ворог зосереджує основні зусилля на Донеччині.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Командування зс рф посилює угруповання військ на території України – переміщує мобілізованих із полігонів білорусі та росії у прикордонні з Україною райони. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Джерело: Укрінформ

«Противник переміщує мобілізованих із полігонів білорусі та росії у зону ведення бойових дій та прикордонні райони, продовжує зосереджувати основні зусилля на Донеччині. Найвища активність ворога спостерігається на Бахмутському, Лиманському та Авдіївському напрямках», – сказала вона.

Читайте також: Замість суровікіна – герасимов. Що означає зміна керівництва угруповання військ рф проти України

Маляр додала, що станом на 10 січня у складі російських військ з урахуванням оперативного резерву діють близько 280 формувань (минулого тижня – 250). Противник проводить ротацію підрозділів у складі регіонального угруповання військ (сил) на території білорусі. За її словами, ситуація у районах ведення бойових дій залишається складною. 

«В умовах відсутності необхідної кількості бойової техніки кремль активно використовує людський ресурс для досягнення успіхів на полі бою», – наголосила Маляр.

Нагадаємо, за даними американського Інституту вивчення війни (ISW), російські війська станом на 11 січня ще не повністю захопили Соледар на Донеччині, хоч і дещо просунулися. Можливе взяття цього міста навряд чи дозволить російським силам захопити Бахмут.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!