МОН визнало Сергія Квіта переможцем виборів у Києво-Могилянській академії

1199 0
Міністерство освіти вже підписало контракт з обраним президентом Сергієм Квітом.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Міністерство освіти і науки визнало вибори президента у Національному університеті «Києво-Могилянська академія». Відомство підписало контракт з обраним президентом Сергієм Квітом. Про це повідомляє Telegram-канал «Вибори президента КМА».

Читайте також: Українським коледжам та університетам рекомендують завершити навчальний рік достроково

Як зазначив Сергій Квіт УП.Життя, Кабмін має звільнити його з посади голови Національного агентства – і тоді вийде наказ МОН про моє призначення на посаду президента НаУКМА. Лише після цього Сергій Квіт офіційно обійме посаду президента Києво-Могилянської академії.

Нагадаємо, 27 січня у Києво-Могилянській академії провели вибори президента вже вп'яте. Голосування намагалися зірвати невідомі, які викрали скриньки, однак бюлетені вдалося підрахувати. Переможцем став голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Сергій Квіт, який уже очолював академію з 2007 по 2014 рік. Утім, МОН і міністр Сергій Шкарлет особисто відмовились визнавати результати голосування і призначили перевибори через нібито «порушення процедури голосування». Таке рішення обурило суспільство, особливо студентів НаУКМА. Вони ініціювали протест під гаслом «Міністр тимчасовий, Могилянка – вічна!» і висунули низку вимог. Зокрема, студенти вимагали відставки Шкарлета, невтручання МОН у вибори і підписання контракту з Сергієм Квітом. Міністерство відмовилося від проведення перевиборів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!