Монастир у Львові, який вийшов з московського патріархату, офіційно перейшов до ПЦУ

5326 0
Настоятель монастиря разом з громадою перейшли під юрисдикцію ПЦУ ще 20 березня.
Свято-Воскресенський Новоафонський монастир

Свято-Воскресенський Новоафонський монастир

23 травня відбулося засідання Синоду Православної церкви України, на якому прийняли Свято-Воскресенський Новоафонський монастир до помісної Православної церкви. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив ігумен Іов (Ольшанський), якого Синод затвердив намісником монастиря.

Читайте також: У Львові громада УПЦ московського патріархату перейшла до ПЦУ

«Ми завжди хотіли бути у Єдиній помісній православній церкві України. Останні події підштовхнули нас пришвидшити цей процес. Позавчора був Синод, на якому затвердили наш монастир, прийняли в лоно православної церкви. Всі щасливі, що нарешті можемо молитися і співслужити з нашими братами в єдиній помісній церкві», – сказав він.

Ігумен Іов зазначив, що монастир перейшов до ПЦУ 20 березня. Його, як священника, раніше прийняли в клір Львівської єпархії до владики Макарія Мелетича, а тоді громаду. Зараз монастир почав зростати, з’явилися перші насельники.   

Нагадаємо, що настоятель Свято-Воскресенського Новоафонського монастиря у Львові о.Іов (Ольшанський) разом з громадою 20 березня перейшли з юрисдикції Української православної церкви (Московського патріархату) до Львівської єпархії Православної церкви України.

Читайте також: Тут моляться за патріарха Кирила. Як живе у Львові Російська православна церква

Такодж додамо, що Митрополит Львівський і Сокальський Димитрій прийняв у єпархіальному управлінні настоятеля Свято-Покровського храму міста Червонограда, протоієрея Ігоря Деркача, який разом з громадою УПЦ Московського патріархату вирішили перейти до складу Львівсько-Сокальської єпархії Православної Церкви України. Ще низка священнослужителів Української православної церкви записали звернення до патріарха Кирила та митрополита Онуфрія, в якому закликають порушити питання про вихід церкви з московського патріархату через замовчування війни в Україні. 

Детальніше про те, як працює і на що впливає Російська Православна Церква в Україні, зокрема у Львові Tvoemisto.tv  аналізувало раніше, детальніше тут.

Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!