Київ

«Нескорений Тарас». Монумент Шевченка з Бородянки зобразили на пам'ятній монеті – як придбати

1276 0
До дня народження Тараса Шевченка волонтери представили пам'ятну монету.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

До 209-ї річниці з дня народження Кобзаря у Бородянці презентували монету "Нескорений Тарас". Її дизайн розробили волонтери, які впродовж повномасштабного вторгнення допомагають евакуюватися людям та розвозять гуманітарну допомогу в прифронтові населені пункти.

В основі дизайну монети використали пам'ятник Тарасу Шевченку у Бородянці, зображення якого облетіли увесь світ після деокупації містечка. Дизайн монети розробляли близько 4 місяців. 

Загалом їх виготовили 300 штук. Отримати їх можна за донат у 2500 грн. Замовити їх можна на сайті "Бучанські пам'ятні монети". Організатори кажуть, що усі кошти спрямують на благочинність, зокрема на допомогу людям, що проживають у прифронтових містах та селищах, та на евакуацію людей з гарячих точок України.

Невідоме про відомого: у день народження Кобзаря Tvoemisto.tv пропонує кілька маловідомих фактів про Тараса Шевченка.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!