Мораторій на підвищення комунальних тарифів та ризики пожежі. Головні події дня у Києві

689 0
Дайджест новин за 29 липня.
КИЇВ. ФОТО: КМДА

КИЇВ. ФОТО: КМДА

Втрати росії у війні

Загальні бойові втрати противника від початку повномасштабної війни і станом до 29 липня орієнтовно склали близько 40 500 особового складу. За останній день ліквідували 270 осіб.

Росія формує ще одне ударне угруповання 

Країні-агресору не вдалося реалізувати свої плани прихованої мобілізації та створення 16 добровольчих батальйонів, тому наразі росія формує новий окремий армійський корпус. 

Розширення списку людей, які не підлягають мобілізації 

Верховна Рада ухвалила законопроєкти, якими розширила перелік осіб, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Від призову звільнили жінок та чоловіків, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або зникли безвісти під час антитерористичної операції (АТО), операції об’єднаних сил на Донбасі (ООС) та під час дії воєнного стану.

Мораторій на підвищення комунальних тарифів 

Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкти, які передбачають мораторій на підвищення комунальних тарифів. Тобто, опалювальний сезон буде без підвищення тарифів на тепло та гарячу воду. 

Надзвичайний рівень пожежної безпеки

Цими вихідними, 30-31 липня, в Києві переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки. У міській адміністрації нагадують, що на період воєнного стану в столиці діє заборона відвідувати ліси та зелені зони поза межами житлових масивів. 

Народжуваність

У столиці за 155 днів повномасштабної війни одружилися 9 800 пар і народилися 5 795 малюків:  3 053 хлопчики та 2 742 дівчинки. Серед новонароджених – 112 двієнь та трійня. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!