На стаціонар потраплять лише тяжкохворі, погрози Лукашенка та Навальний у Німеччині. Головне за минулу добу

2102 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Єврорадіо

Фото: Єврорадіо

Covid-19 – Головне. Через ріст захворюваності на Covid-19 Міністерство охорони здоров’я планує змінити підхід до госпіталізації та приймати до стаціонару тільки тяжкохворих. Зараз середньотяжкі форми захворювання також входять в показання до госпіталізації.

Чернівецька ОДА скасувала усі урочисті заходи до Дня Незалежності і Дня прапора через введення міста у «червону зону» поширення коронавірусу.

Читайте також: Була там, де важко. У пам’ять про лікарку-анестезіолога Ірину Федоришин

Словенія внесла Україну до «червоного списку», тож з 21 серпня особи, які прибувають з України, повинні пройти обов’язкову самоізоляцію.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 162 осіб (183 – напередодні). Разом 12 793. Одужало – 3 651 (плюс 100), померло – 347 (3 – за добу).

Лабораторні центри провели 1 499 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику – 756.

В Україні Covid-19 виявлено у 2 106 осіб (2 124 за попередню добу). Загальна кількість 100 643 пацієнтів. Одужало – 51 078 (плюс 637), померло – 2 207 особи (плюс 23).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 12 793 (деталі – дивися вище), далі Київ – 11 328 осіб (плюс 156), Чернівецька – 8 505 (+ 208) та Рівненська – 8 238 (+ 147 осіб) області.

Читайте також: Депутат заявив про понад 20 хворих на Covid-19 чиновників міськради. У мерії спростовують

За добу найбільшу кількість випадків зареєстровано у Чернівецькій – 208, Тернопільській –185, Харківській – 184, Івано-Франківській –172, Одеській – 170, Львівській – 162 та в Києві –156.

Протести в Білорусі. У Мінську люди утворили живий ланцюг довжиною близько 13 кілометрів, щоб висловити протест проти застосування сили до мирних демонстрантів і солідарність із постраждалими.

Штаб суперниці Лукашенка Тихановської подав скаргу до Верховного суду Білорусі про невизнання президентських виборів. Тихановська у новому зверненні закликала людей продовжувати страйки«Майбутнє Білорусі, а значить і майбутнє наших дітей, залежить зараз від вашої єдності і вашої рішучості.»

Вона заявила, що не буде висуватися на пост президента Білорусі у випадку нових виборів.

Виконуючий обов’язки президента Білорусі Лукашенко заявив, що «в найближчі дні вирішить» проблему мирних акцій протесту в Білорусі.

Читайте також: Тут нема батьківських чатів. Як це вчитися у американській школі

За його словами, протести в Білорусі готували США. «Почали брязкати гусеницями. Розумієте, коли неспокійно поруч і танки починають пересуватися і літаки літати, це не випадково».

Він готовий замінити працівників, які бастують на «Білоруськалію» на шахтарів з України і підтвердив, що на державній «Белтелерадіокомпанії» почали працювати журналісти з Росії.

Натомість, як заявив голова профспілки Волинець, українські шахтарі не мають наміру їхати до Білорусі на заробітки на заміну побратимам, які страйкують проти незаконного режиму Лукашенка.

МЗС Білорусі закликало ЄС не запроваджувати санкції проти країни «у скрутний час» і дати їй «пройти етап дорослішання».

МВС Білорусі оприлюднило свою версію зникнення людей в країні: «раптово виїхали за кордон, ведуть асоціальний спосіб життя, деякі відбувають адмінарешт».

Читайте також: Із 1 вересня для поїздок в Білорусь українцям потрібні будуть закордонні паспорти

Співробітник «Білоруськалію» Дмитро Куделевіч, якого затримали в Мінську, втік з відділення КДБ через кватирку в туалеті. За непідтвердженою інформацією він зараз в Україні.

Отруєння Навального. Російського опозиціонера, засновника Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального відправили на лікування до Німеччини.

Раніше головний лікар лікарні швидкої допомоги № 1 Омська, депутат партії «Єдина Росія» Мураховський назвав діагнозом російського політика Навального порушення обміну речовин. Натомість лікар Навального Васильєва написала, що їх «тримають за ідіотів», озвучуючи такі діагнози.

Мураховський сказав, що політик залишиться в установі до стабілізації стану, проте німецькі лікарі, які потрапили до нього стверджували, що політика можна транспортувати.

Співробітниця транспортної поліції оголосила лікарям омської лікарні, що знайшли речовину, якою отруїли політика Навального, і що вона небезпечна навіть для оточуючих.

Читайте також: Коли біля Меморіалу Небесної сотні у Львові висадять заплановані сосни

Холодницький – Судді – МВФ. Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницький написав заяву про звільнення. Він не просто звільняється з САП, а взагалі йде з прокуратури.

Вища рада правосуддя закрила дисциплінарну справу проти судді Печерського райсуду Києва Світлани Смик через тиждень після того, як вона закрила адмінсправу проти президента Зеленського.

МВФ планує продовжити співпрацю з Україною у рамках програми stand-by, але в інституції не кажуть, коли чекати наступного траншу кредиту.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!