МОЗ не планує посилювати карантин на новорічно-різдвяні свята

985 0
Оскільки Україна вже перебуває в адаптивному карантині, то до новорічних свят запровадження додаткових обмежень не планують.
Photo by Volodymyr Hryshchenko on Unsplash

Photo by Volodymyr Hryshchenko on Unsplash

Міністерство охорони здоров’я не планує на новорічні та різдвяні свята посилювати карантинні обмеження в Україні. Про це повідомив очільник МОЗ Віктор Ляшко в ефірі 24 каналу.

Оскільки Україна вже перебуває в адаптивному карантині, то до новорічних свят запровадження додаткових обмежень не планують. Водночас Ляшко закликав усіх святкувати Новий рік і Різдво безпечно. В ізоляції, з рідними.

Читайте також: Щоб зупинити Covid-19 на Львівщині, потрібно щодня вакцинувати 25 тисяч людей

«Бажано, щоб все це відбулось, маючи повний курс вакцинації», – додав міністр.

За словами Ляшка, таке рішення ухвалили всупереч тому, що у 2021 році свята спровокували нову хвилю. Потім обмеження посилили – це дозволило зменшити наслідки.

Нагадаємо, що в Україні за минулу добу зафіксували 8 655 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби Covid-19. У Львові та на Львівщині за минулу добу лабораторні центри провели 1133 ПЛР-тести, з яких 350 – позитивні. Львів’ян серед них 113. Також від сьогодні, 7 грудня, Львівщина покинула «червону» зону карантину. У області діятимуть нові карантинні обмеження, передбачені для «жовтого» рівня.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!