Менше країн «червоної» зони. МОЗ оновило карантинний список

1414 0
До «червоної» зони повернулась Білорусь, у «зелену» – Німеччина, Хорватія та Канада.
Фото: Слово і діло

Фото: Слово і діло

Міністерство охорони здоров’я оновило список країн «червоної» та «зеленої» карантинних зон через поширення Covid-19. Зокрема, зі списку країн «червоної» зони прибрали три країни.

Водночас у «червону» зону повернулася Білорусь, яка ще тиждень тому була «зеленою». Загалом до цієї зони увійшли 71 країна (минулого разу було 80 країн). Зокрема, Чорногорія, Чехія, Ізраїль, Естонія, Латвія, Словенія, Болгарія, Грузія, Кіпр, Австрія, Угорщина, Франція, Ірландія.

Натомість «позеленіли» Німеччина, Хорватія та Канада, які раніше були «червоними». Загалом у цьому переліку 123 країни, серед них: Греція, Ісландія, Китай, Еквадор, Камбоджа, Куба, Туніс, Гана, Габон, Коморські острови, Бангладеш, Мадагаскар, Ямайка, Ефіопія та Беліз.

Читайте також: У чотирьох областях підтвердили найбільше хворих на Covid-19 за добу. серед них – Львівщина

Нагадаємо, усі прибулі до України з «червоної зони» зобов’язані або піти на 14 днів на ізоляцію, або впродовж доби здати ПЛР-тест, або приїхати на територію України вже з готовими результатами тестування, зробленого не пізніше як за 48 годин до моменту перетину кордону.

Натомість усім, хто прибув з країни «зеленої» зони, самоізоляція чи обсервація не потрібна.

13 лютого Міністерство охорони здоров’я оновило список країн «червоної» та «зеленої» карантинних зон. Зокрема, зі списку країн «червоної» зони тоді вибули шість країн – Ізраїль, Естонію, Латвію, Ірландію, Францію та Данію.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!