МОЗ просить українців повідомляти про завищені ціни на медичні препарати в аптеках

1303 0
Про такі ситуації можна інформувати, наприклад, Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Фото: volodymyrets.city

Фото: volodymyrets.city

Міністерство охорони здоров’я закликає аптечні мережі не підвищувати ціни на лікарські засоби. Однак у разі, якщо аптеки пропонують лікарські засоби за завищеними цінами, можна звернутися до територіальних підрозділів Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками як до органу, що контролює ціни на ліки на час воєнного стану.

Також про такі ситуації можна інформувати Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів:

  • на електронну адресу [email protected];
  • за телефонами (050) 230 04 28, (096) 000 98 23;
  • через чат-бот у Telegram @derzhspozhivsluzhba_bot.

 

Читайте також: Завищення цін за помешкання у Львові вважатимуть мародерством

Крім того, можна звернутися до територіальних органів Держпродспоживслужби, контакти яких можна знайти за посиланням.

Нагадаємо, що на Львівщині підприємців закликають не підвищувати ціни на товари й житло під час воєнного стану. Однак якщо ж такі випадки львів’яни чи внутрішньо переміщені особи помітили, варто про це повідомити. Також ціни на проживання у Львові мають залишатись такими, як були у довоєнний час. А якщо орендодавець чи готельєр виставляє завищену ціну за помешкання, то за словами міського голови Львова Андрія Садового, його вважатимуть мародером.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!