МОЗ схвалило третю дозу вакцини від Covid-19. Хто може її отримати

1752 0
Після введення додаткової дози, вважають у МОЗ, ці люди будуть більш захищені від коронавірусної хвороби.
Фото: Львівський обласний центр громадського здоров

Фото: Львівський обласний центр громадського здоров'я

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко підписав наказ МОЗ №2770 від 13 грудня 2021 року про введення додаткової дози вакцини від коронавірусу. Відповідно до наказу, отримати додаткову дозу незалежно від того, якою вакциною щепилися раніше, рекомендують таким людям:

  • з ВІЛ-інфекцією,
  • онкологією,
  • після трансплантації органів,
  • які проходять імуносупресивну або імуномодулюючу терапію
  • із низкою інших імунодефіцитних станів. 

 

«Ми рекомендуємо вводити додаткову дозу тим, хто має медичні показання для неї через важкі захворюванні, адже їхня імунна система могла не сформувати належний захист. Після введення додаткової дози, ці люди будуть більш захищені від коронавірусної хвороби», – каже міністр охорони здоров'я. 

Читайте також: Чи може вакцинація від коронавірусу спричинити тромбоз. Дослідження

Повний перелік станів та показань для отримання додаткової дози вакцини від коронавірусу можна знайти в рекомендаціях НТГЕІ.

Нагадаємо, що додаткова доза – це є плюс одна доза до первинної схеми вакцинації для тих, хто має серйозні проблеми з імунітетом, які на дві дози мають менш ефективний захист, порівнюючи з пересічними українцями або американцями. Тобто ці люди від самого початку погано відповідають на дві дози. Детальніше тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!