Знадобиться для подорожі. В Україні видаватимуть довідку про вакцинацію від Covid-19

2331 0
Довідка буде безкоштовною, втім, вона не буде обов’язковою всередині країни.
Фото: ЕРА

Фото: ЕРА

В Україні видаватимуть міжнародне свідоцтво про вакцинацію від Covid-19, як того вимагають міжнародні медико-санітарні правила. Жодних інших «імунних паспортів» Україна не впроваджуватиме. Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Читайте також: Латвійська авіакомпанія відновлює польоти до Львова

Такі довідки у нашій державі покищо не є обов’язкові, утім, якщо якась країна вимагатиме під час перетину кордону міжнародне свідоцтво про вакцинацію проти Covid-19, українці отримуватимуть таку безкоштовну довідку «у два кліки».

«Але впроваджувати та вимагати довідку про щеплення проти Covid -19 зараз не варто. Я повністю поділяю думку голови Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганса Клюге, який публічно застерігає Єврокомісію від планів запровадити документи про вакцинацію проти Covid -19», – підкреслив Віктор Ляшко.

Читайте також: Зі Львові відновили авіарейси до чотирьох країн. Перелік, розклад

Нагадаємо, зараз українці можуть виїхати приблизно до 83-х країн світу на різних умовах, наприклад, з карантином або ПЛР-тестами. З початком вакцинації від Covid-19 деякі держави заявили про намір впускати до себе туристів і потенційних працівників за наявності в них паспортів вакцинації чи довідок про щеплення проти Covid-19. Такі «зелені» паспорти вже, наприклад, має Ізраїль.

У Львові всіх, кого будуть вакцинувати, вноситимуть в систему Helsi. А от щодо паспорту вакцинації поки нічого невідомо.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!