Мурали на опорах пішохідного моста у Львові. Свіжий погляд на скульптури Пінзеля

1530 0
Фото опублікувала львів'янка на своїй сторінці у Фейсбук

У мережі з’явились фото муралів, на яких зображено скульптури Йогана Георга Пінзеля. Малюнки невідомого автора знаходяться на опорах мосту через залізничну колію на вулиці Кульпарківській, їх сфотографувала львів’янка і розмістила на своїй сторінці у Фейсбук.

Довідка.

Йоган-Георг Пінзель – це загадковий галицький скульптор. Про нього нічого достеменно невідомо. Не знаємо ні дати його народження, ні, навіть, чи це справжнє його ім’я, а не псевдонім. Працював він у Львові у середині 18 століття. Був представником пізнього бароко і рококо. Зачинатель Львівської школи скульпторів. Для його творів характерна велика емоційність і динаміка, надання створеним формам життєвих рис. Десь після 1740-х років він з’явивляється при дворі Миколая Потоцького. Протягом 1750-60-х років здебільшого разом з архітектором Бернардом Меретином він працював у Львові, Городенці, Бучачі. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!