Київ

Музей декомунізації: у Києві існує ціле «кладовище» бюстів Леніна та інших радянських діячів

1661 0
Музей радянської епохи розташовується в одному з дворів мікрорайону.

У Києві в мікрорайоні Нивки (Шевченківський район) діє неофіційний Музей декомунізації, експонати якого збирали з усіх районів столиці. Зокрема, тут, просто неба існує кладовище скульптур Леніна, Жукова та інших.

Такий музей облаштував мешканець сусіднього будинку, який розчистив та укріпив схили яру, де встановлено експонати. Доступ до цієї локації є вільним і побачити її може будь-хто.

На цій локації можна побачити численні бюсти діячів комуністичної епохи: Леніна, Карла Маркса, бюст Йосипа Сталіна, та навіть поета Олександра Пушкіна. За словами творця музею, комуністичні пам'ятники тут зібрані із різних куточків Києва і раніше вони стояли у парках та скверах.
 
 
Також тут можна побачити перший радянський телевізор, кілька автоматів з продажу води на вулиці та інші артефакти радянської епохи. Додамо, неофіційний музей декомунізації охороняється, а побачити виставку радянського минулого можна на вулиці Наталі Забіли, 11А.
 
 
 
 
 

Як ми повідомляли раніше, у Києві запропонували демонтувати бюсти російських діячів культури та науки на станції метро «Університет». Однак у Комісії з перейменування вражені тим, що незрозуміло хто та як обирав варіанти для голосування.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!