МВС назвало кількість загиблих і поранених цивільних у війні

1449 0
Загалом за час війни зафіксували понад 20 тисяч обстрілів росіянами.
Український боєць в Маріуполі/AP Photo

Український боєць в Маріуполі/AP Photo

За даними Міністерства внутрішніх справ, з початку повномасштабної війни внаслідок ворожих обстрілів в Україні загинуло понад 7 тисяч мирних жителів, 5,5 тисяч дістали поранень. Про це в ефірі телемарафону розповів перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, повідомляє УП.

Читайте також: Мешканців Львівщини попереджатимуть про можливі загрози за допомогою sms

З початку повномасштабного вторгнення рф зафіксували понад 20 тисяч обстрілів, якими уразили понад 24 тисяч цивільних об'єктів. В 90% обстрілів влучення було саме по цивільних об'єктах.

«Кількість загиблих цивільних від російських обстрілів перевищує 7 тисяч і ще 5,5 тисяч травмовано», – каже Євгеній Єнін.

Заступник міністра МВС додав, що лише за минулу добу до поліції надійшла інформація про обстріли 28 населених пунктів. Поліція почала 1255 кримінальних проваджень за фактами співпраці українців із державою-агресором. У цих провадженнях повідомлено про підозру понад 200 особам, більше 100 проваджень скеровано до суду.

Нагадаємо, що українські воїни за попередню добу знищили 350 російських окупантів та майже 60 одиниць ворожої техніки. Загалом у війни проти України армія рф втратила 48 700 військових.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!