Ми бачили звірства росіян, що садять дітей, жінок на танк і прикриваються як живим щитом, – Глава УГКЦ

1262 0
Блаженніший Святослав відзначив, що в Україні переживають уже п'ятий день кривавої, нелюдяної, жорстокої війни.
Фото: vifbs.in.ua

Фото: vifbs.in.ua

«Ми бачили звірства і нелюдяність тих, хто нас убиває. Тих, хто на танки садять дітей і жінок та прикриваються ними як живим щитом, щоб іще глибше в серце України принести смерть і розруху. Але ми стоїмо». Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні.

«Сьогодні понеділок, 28 лютого, і я засилаю вам слова благословення з нашого престольного града, зі столиці України, нашого рідного українського Києва», – цитує його інформаційний ресурс УГКЦ.

Глава Церкви відзначив, що в Україні переживають уже п'ятий день кривавої, нелюдяної, жорстокої війни. У ці дні бачили геройство наших солдатів, бачили мужність нашого народу і навіть, як старші люди лягали під танки, щоб їх не впустити в своє село і місто, як люди цілими селами виходили, щоб своїми грудьми закрити дорогу танкам, які наступають на Україну.

Читайте також: У Києві диверсанти розстріляли сім'ю з трьома дітьми

«Але ми стоїмо. Стоїмо в молитві за наше військо, за нашу Батьківщину, за наш багатостраждальний український народ, у якому вже сьогодні, за даними ООН, майже чотириста тисяч біженців. Тільки за п'ять неповних днів», – зазначив він.

Він нагадав також, що сьогодні в багатьох наших громадах, які живуть за григоріанським календарем, є перший день Великого посту.

«Я вам обіцяю, що цей піст буде для вас дуже особливим, тому що ми разом ідемо шляхом до Пасхи і Пасха буде, бо нашою Пасхою є наш Господь Воскреслий Ісус Христос», – запевнив Предстоятель УГКЦ.

Глава Церкви висловив вдячність Святішому Отцеві, який вчора знову звернувся з вікна апостольського палацу і гостро засудив війну в Україні. Гостро засудив тих, які, починаючи війну проти інших народів, воюють проти власного народу. Також подякував усім тим, які виявили бажання помогти Україні, які організовують різного виду допомогу.

Нагадаємо, що охорона Михайлівського Золотоверхого монастиря знешкодила російську диверсійну групу, яка намагалася проникнути на територію. Також поруч з територією були виявили мітки. Отримана від українських і міжнародних джерел інформація дала підстави вважати, що серед цілей російського терору – Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!