Під будівлею Ратуші протестували підприємці, військові та художники. Фото

1363 0
Сьогодні у Ратуші проходить чергове засідання VIII скликання міськради.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

Сьогодні, 23 грудня, на площі Ринок під львівською Ратушею зібралось кілька сотень мітингувальників, щоб привернути увагу депутатів щодо низки питань, які нині розглядають на засідання сесії Львівської міськради. Під стіни міськради прийшли представники громадської ради при Львівській ОДА, львівські підприємці, АТОвці і художники. Вони прийшли з плакатами та гучномовцями. Чого вимагають та на якій результат очікують спробувала розібратися журналістка Tvoemisto.tv​.

«Ми не хочемо виїжджати за кордон. Ми хочемо мати можливість працювати, і бути поряд зі своїми дітьми, внуками, близькими», – каже пані Марія, одна з представників мітингуючих.

Тут сьогодні проходило одразу кілька протестів: мешканці прийшли з вимогами щодо земельних питань, питання націоналізації Львівгазу або ж через неможливість виконувати підприємницьку діяльність.

Мітингувальники почергово виступали та били в імпровізовані барабани. Багато з присутніх тримали в руках плакати, на яких, зокрема, було написано: «Геть руки від ЛКСФ». У такий спосіб представники Спілки художників України хочтіли привернути увагу до того, що Львівську кераміко-скульптурну фабрику намагаються закрити.

«Зараз винесли на сесію питання інвентаризації скульптурної фабрики і у пояснювальній записці йдеться, що ми нібито мали б сплатити вже 8 млн заплатити податку. Насправді, ми підпадаємо під пільги. Я розумію, що прекрасне місце, лакмусовий шматок для нової забудови... Нас атакує міська влада, можливо навіть в одній особі. І хочуть закрити діяльність скульптурної фабрики», – каже Ігор Гавришкевич, заступник голови Національної спілки художників України.

У військових учасників АТО теж є свої вимоги. Вони вже не один рік борються за право отримати землю.

«Коли ми створювали гаражний кооператив «Форсаж», ми знайшли вільну ділянку. Ми говорили, що на цій ділянці хочемо створити гаражний кооператив для учасників АТО. У міськради заперечень не було. Коли ми зробили весь пакет документів і подали заявку, зробили повний саботаж... Мотивуючи це тим, що надати нам цю землю у власність не можуть, можуть надати лише в оренду. АТОвці погодились і на це. Але наше питання тепер не попадає шостий раз на сесію, адже вони там хочуть зробити нову забудову. Ділянка ця приваблива для місцевої влади, такі ділянку не дають АТОвцям», – каже Володимир Фарцович, керівник УНСО.

Підприємці теж обурені через те, що питання МАФів, яке ще ухвалила міська рада попереднього скликання, не вирішується і затягується сьогодні владою.

Люди рушили до входу міськради, дорогу їм перегородила поліція, але до мітингувальників вийшов директор департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко і запросив їх на засідання міської ради.

Анна Чистякова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!