Ми не відправляємо президента Байдена в Україну, – Білий Дім

1235 0
Напереродні Байден заявляв, що готовий поїхати в Україну.
Президент США Джо Байден

Президент США Джо Байден

Президент США Джо Байден не має планів відвідувати Україну. Про це заявила у четвер, 14 квітня, прессекретар Білого дому Джен Псакі, повідомляє «Європейська правда».   

«Він готовий до всього. Чоловікові подобається швидка машина, якісь авіатори — він готовий їхати в Україну. Це правда. Це так. Проте ми не відправляємо президента в Україну», – заявила Джен Псакі. 

Вона сказала, що прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, який несподівано відвідав Київ минулої неділі, здійснив восьмигодинну поїздку потягом «через зону бойових дій», щоб дістатись до центра України.

«Тож ні, це не входить до планів президента Сполучених Штатів. Ми всі повинні, можливо, відчути полегшення з цього приводу. У нього є ще декілька справ», – заявила Псакі.

Читайте також: Байден заявив, що готовий приїхати до України

Нагадаємо, що 14 квітня президент США Джо Байден заявив, що готовий особисто приїхати до України. На уточнююче запитання, хто міг би поїхати, Байден жартома запитав журналіста: «Ви готові поїхати?». На запитання у відповідь: «А Ви?» президент США відповів: «Так».

Зазначимо також, що останніми тижнями Київ відвідали президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та прем'єр Словаччини Едуард Гегер, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, а напередодні до столиці України прибули президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!