У Львові збирають кошти на соціальне таксі. Як долучитися

1393 0
Для більшості людей виїзд кудись є звичайною річчю, а для людей з обмеженими можливостями – святом. Так вважає 27-річний Назар Гусаков зі спінально-м’язовою атрофією. Він мріє започаткувати у Львові проєкт «Соціальне таксі».
Фото: Христина Гоголь

Фото: Христина Гоголь

Таким таксі користуються в Італії, і воно у них абсолютно безкоштовне. Соціальне таксі є й у окремих містах України, але у Львові наразі немає. Востаннє у місті воно існувало ще упродовж 2008-2009 років.

Назарій Гусаков уже взявся реалізувати цей проєкт. Спільно з командою однодумців він організовує благодійні збори коштів під час концертів і їм разом вдалося зібрати вже майже 100 тисяч гривень, однак цього недостатньо, щоб придбати хоча б одну автівку.

За його словами, є кілька етапів впровадження соціального таксі.

«Крок перший – купити для початку одну спеціальну автівку Fiat Doblo з кріпленням та пандусом. Приблизна ціна одного авто становить 20 тисяч євро. Як можна мене підтримати? Просто прийти на концерти, які відбуватимуться, допоки ми не зберемо потрібну суму»,  каже він.

Підтримати цю ініціативу можна також, розмістивши інформацію про збір коштів на своїй сторінці у соціальних мережах з тегом #соціальнетаксільвів.

«Ми обмежені у своїх можливостях, але не обмежені у своїх думках та мріях», – додає хлопець.

Як долучитися до допомоги:

IBAN - UA413510050000026207808999847 (АТ «укрсиббанк»)

Номер карти – 4073626208249876 (Гусаков Назарій Олегович)

Карта монобанку – 4441114427978869

Читайте також: Непростий хлопець із Левандівки. Як Назар переборов себе та допомагає іншим

Зазначимо, Назар – активний адміністратор групи «Чим живе Левандівка», що налічує вже понад 24 тисяч учасників. Він добре знає проблеми району і бореться за доступність у місті. Але таким соціально активним він був не завжди.

Назар може безперешкодно рухати тільки пальцями руки, тому він спокійно може набирати кнопки на телефоні, а от вже підняти сам слухавку з візка до вуха – ні. Болю у м’язах він не відчуває, хоча з часом м'язи все слабшають. Його історію читайте у матеріалі. 

Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!