Минулий рік був найважчим для забудовників Львова за останні 10 років

2735 0
Торік в експлуатацію ввели 3800 квартир.
Умовне фото

Умовне фото

У 2022 році у Львові видали багато дозволів на будівництво, але в експлуатацію ввели вдвічі менше житлових об’єктів, аніж у 2021-ому. Про це під час дискусії Tvoemisto.tv «Сучасна забудова Львова та майбутня історична пам’ять. Як Львову не втратити своє обличчя» повідомила CEO у Well Bud, Founder Експерт новобудов «Вдома» Катерина Джичка.

«2021 рік показав чудовий приріст новобудов. А ось 2022-ий був найважчим для забудовників за останні 10 років, бо майже відсутні продажі, лише завершували розпочаті проєкти. Для розуміння скажу, що від видачі дозволу до початку реалізації проєкту минає як мінімум рік», – зазначила вона.

Читайте також: Як забудовують Львів та чим зможуть пишатись наші онуки

Також під час дискусії вона наголосила, що чимало забудовників, які вже отримали містобудівні умови й обмеження, не починатимуть проєкти цього року, в них нема розуміння, куди рухатися далі. За статистикою, яку подала Катерина Джичка, в експлуатацію ввели 3800 квартир. Якщо порівнювати з січнем 2022 року, продаж відновився на 25%. Вартість квадратного метра житла у Львові становила 890, тепер – у межах 1160-ти.

Нагадаємо, що нещодавно Tvoemisto.tv організувало дискусію «Сучасна забудова Львова і майбутня історична пам’ять. Як Львову не втратити своє обличчя» за участі президента Асоціації архітектури Франції, головного архітектора Львова, забудовників і депутатів міськради. Переглянути дискусію можна за посиланням. Детальніше про те, як війна та зміни в країні впливають на ринок нерухомості, можна дізнатися у матеріалі Tvoemisto.tv за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!