Інформація про закриття монастиря у Лаврі «безпідставна маніпуляція», – Митрополит Епіфаній

915 0
Предстоятель ПЦУ закликав братію Лаври «сприяти процесу звільнення від московського ярма».
Фото: ПЦУ

Фото: ПЦУ

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у своєму зверненні до братії Києво-Печерської Свято-Успенської Лаври та громадськості заявив, що про закриття монастиря в Лаврі та припинення в ньому молитви, богослужінь, чернечого життя не йдеться, про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

«Найперше, слід підкреслити, що в жодному разі не йдеться про закриття цього монастиря, припинення в ньому молитви, богослужінь, чернечого життя. Порівняння нинішніх подій із минулими гоніннями комуністичної влади на Церкву загалом та двократним закриттям монастиря зокрема – безпідставна маніпуляція. Особливо цинічно вона звучить з вуст ієрарха, який був тісно пов’язаний з компартією та навіть намагався від неї висуватися на виборну посаду», – зазначив митполит.

За його словами, протягом тривалого часу і Церква, і українська держава, і суспільство намагалися спонукати керівництво Московського патріархату в Україні остаточно припинити підлеглість російському центру, проте у відповідь всі побачили спробу ввести в оману державу та суспільство

Предстоятель ПЦУ закликав братію Лаври «сприяти процесу звільнення від московського ярма».

«Ми маємо єдину православну віру та належимо до єдиної Церкви Христової. Московська духовна влада в Україні є неканонічною, і всі бачать, як Кремль використовує її проти українського народу. Лавра не повинна бути інструментом боротьби проти України, але навпаки – місцем молитви, побожного чернечого життя в дусі отців та подвижників минулого, місцем, яке духовно надихатиме наших співгромадян у ці важкі часи», – наголосив митрополит Епіфаній.

Він також наголосив, що твердження про те, що нібито ситуація навколо Ларви є «тимчасовою» і невдовзі її знову закріплять за попередніми користувачами, є неправдивим: «Дорога братіє, не слід вірити всім цим видумкам. Православна Церква України є і буде, а юрисдикція Московського патріархату в Україні не має ані канонічної, ані моральної перспективи. Сподіваюся, що невдовзі остаточну заборону Москві впливати на українське церковне життя буде підтверджено і державним законом».

Митрополит Епіфаній розповів, що керувати поточними справами обителі будуть ті, хто знають традиції та життя монастиря, хто має відповідні здібності та не заплямував себе відданістю «русскому міру».

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!