Львів’ян попереджають про значну сніголавинну небезпеку в горах

2387 0
На сніголавинному посту Драгобрат висота снігового покриву становить 113 см.
фото максима мисака

фото максима мисака

Значна сніголавинна небезпека 3 рівня зберігатиметься протягом 9-10 лютого на високогiр'ї Івано-Франківської та Закарпатської областей. Про це повідомляють на сторінці «Сніголавинна небезпека в Українських Карпатах».

Можливе також сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. Так, мешканцям радять утриматися від походів на високогір'я.

Водночас помірна сніголавинна небезпека 2 рівня протримається у горах Львівській області протягом двох днів.

Додамо, що, за даними сніголавинних станцій, станом на сьогодні, 9 лютого:

  • на сніголавинній станції Пожижевська: температура повітря: -4,6°С, вітер: південно-західний 10-13 м/с, хмарно, сніг. Висота снігового покриву становить 73-125 см, хуртовинний сніг стабільний;
  • на сніголавинній станції Плай: температура повітря: -5,4°С, вітер: південно- західний 6-8 м/с, туман, сніг. Висота снігового покриву становить 47-57 см, сніг свіжий пилоподібний слабо закріплений, основа насичена водою;
  • на сніголавинному посту Драгобрат: температура повітря -1,7°С, сніг. Висота снігового покриву становить 113 см.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!