Київ

На бульварі Лесі Українки у Києві встановили бетонні конструкції-квітники

1099 0
Такі конструкції будуть формою пристовбурної лунки.
Фото Кирила Степанця / Facebook

Фото Кирила Степанця / Facebook

На столичному бульварі Лесі Українки, 7 біля дерев з'явилися пристовбурові лунки. За словами дигера та столичного екскурсовода Кирила Степанця, який помітив нові квітники, вони здалися йому доволі цікавої форми та схожими на мушлі. Про це він написав у Facebook.

У Печерській районній держадміністрації на запит «Твого міста» пояснили, що зелені насадження (дерева) та лунки знаходяться на балансовому утриманні комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Печерського району м. Києва.

«Зазначені бетонні конструкції (конструкції-квітники) є формою пристовбурної лунки, які встановлені власником торговельного закладу на добровільних засадах з метою захисту та збереження деревних рослин», – йдеться у відповіді на запит.
 
Кияни своєрідно відреагували на форми лунок, більшість жартують: 
Інші ж вбачають у таких формах символізм – дерево, що пробивається через асфальт.
Також у коментарях пишуть, що такі квітники захищатимуть тротуари від паркування.
Та є й чимало несхвальних відгуків про такі бетонні конструкції, мовляв, дерева у такому просторі просто не здатні вижити через неможливість потрапляння води до коріння.
 
Втім, якщо власник торговельного закладу, який встановив такі конструкції, організує постійний штучний полив деревам, їм не загрожуватиме загибель.
 
До слова, у Київзеленбуд обрізатимуть дерева за новим зразком.  
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: дерева, київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!