​На Донбасі тривають запеклі бої, ворог застосовує артилерію і авіацію, – Генштаб

817 0
Тривають запеклі бої на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

На Донецькому напрямку ворог не припиняє спроб зайти на кордон Донецької області. Тривають запеклі бої на Бахмутському та Авдіївському напрямках, в районах Кодем, Зайцеве, Піски, Первомайське та Мар'їнки. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація незмінна. На останньому ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли в районах населених пунктів Гай Чернігівської області та Дмитрівка та Кіндратівка Сумської області.

Читайте також: Росія збільшує чисельність найманців ПВК для війни в Україні, – розвідка

На Харківському напрямку ворог обстріляв зі ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Дуванка, Клинове, Соснівка, Деменціївка, Руська Лозова, Руські та Черкаські Тишки, Великі Проходи, Циркуни, Петрівка, Старий Салтів, Перемоха, Шестакове, Байрак, Норцівка та Шевелівка .

На Слов'янському напрямку ворожі підрозділи продовжили обстріли зі ствольної артилерії таа множинних ракетних установ поблизу Долина, Краснопілля, Богородичне та Вірнопілля. Ворожий літак вдарив поблизу Вірнопілля.

На Краматорському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Веселе, Берестове, Богородичне, Тетянівка, Закитне, Мала Піскунівка, Григорівка, Верхньокам'янське, Спірне, Івано-Дар'ївка з мінометів, танків та ракетної артилерії. Райони поблизу Спірного та Івано-Дар'ївки збили ворожі літаки.

У напрямку Бахмута зафіксували обстріли з артилерії різних типів поблизу Бахмута, Бахмутського, Соледара, Яковлівки, Зайцеве, Майорська та Кодеми. Наступальними діями ворог намагався просунутися на напрямках Бахмута, Весела Долина та Зайцеве, але безуспішно відступив. Проводяться спроби встановити контроль над населеним пунктом Кодема, бойові дії тривають.

На Авдіївському напрямку ворог обстріляв з мінометів, танків, ствольної та ракетної артилерії поблизу Авдіївки, Опитне, Уманське, Первомайське, Старомихайлівки та Нью-Йорка. Наступальними діями намагався покращити тактичне становище на напрямках Краснохорівки та Мар'їнки, традиційно зазнав втрат та відступив.

На Новопавлівському напрямку зафіксували ворожий вогонь поблизу Новомихайлівки, Парасковиївки, Пречистівки, Золота Нива, Велика Новосілка та Благодатне.

Читайте також: Експерти пояснили, чому збільшення армії не допоможе росії

На Запорізькому напрямку ворог використовує танки, ракетну та ствольну артилерію, ворог здійснював обстріли уздовж лінії зіткнення. Йде перегрупування підрозділів на тимчасово окупованій території Запорізької області з метою відновлення наступ у цьому напрямку.

На Південно-Бухщині ворог обстрілює військову та цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Олександрівка, Любомирівка, Новомиколаївка, Лупареве, Червоний Яр, Новогригорівка, Степове, Первомайське, Киселівка, Партія занске, Квітневе, Червона Долина, Кобзарці, Тернівка, Андріївка, Осокорівка, Ольгине, Іванівка, Трудолюбівка, Добрянка, Потьомкине, Князівка та Тополине. Авіаударів постраждав район Андрійівки та Плотницьке тракт.

Морське угруповання ворога у водах Чорного та Азовського морів виконує розвідку та блокування цивільного судноплавства. Загроза ракетних ударів по об'єктах та елементів інфраструктури вглиб території України продовжується. Ворог зазнає значних втрат у живій силі.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що війна, яка розпочалася з окупації росією Криму, має завершитися його поверненням під контроль України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!