На графіки поки не розраховуємо, – про ситуацію зі світлом в Києві

613 0
Вчора від електропостачання відключалося майже все місто.
Умовне фото

Умовне фото

У Києві поки не варто розраховувати на відключення світла по графіках. Про це повідомив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.

«На жаль, стан системи у Києві практично не змінився. За день (мається на увазі вівторок 20 грудня, – ред.) відключалося майже все місто, близько 1,1 млн користувачів. На наближення до графіку поки навіть не розраховуємо. По факту зараз маємо потужність на 50% меншу необхідної. З якої треба запитати критичну інфраструктуру. Але світло стабільно подається на критичну інфраструктуру, місто здебільшого з водою та опаленням», – пояснив він. 

Читайте також: Зеленський вирушив до Вашингтона

Водночас, за словами Коваленка, диспетчери намагаються зробити так, щоб райони мали постачання хоча би на короткий час.

Нагадаємо, у понеділок, 19 грудня, ворог атакував столицю дронами-камікадзе. Кілька вибухів пролунали у Солом’янському та Шевченківському районах столиці. Попередньо без постраждалих. Водночас є пошкодження об‘єктів критичної інфраструктури. Піся цього в місті ввели екстрені відключення світла, під час яких графіки стабілізаційних відключень не діють.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!