На Харківщині ворог отримав відсіч, одна група відійшла до Росії

2427 0
Із Харківської області до пункту постійної дислокації у Росії через важкі втрати окупанти вивели батальйонну тактичну групу для відновлення боєздатності.
Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Росіяни наступали на Ізюмському напрямку та поблизу Мар’їнки. Вони намагаються захопити Маріуполь, штурмують завод «Азовсталь». Ворог перегруповується і намагатиметься вийти на адміністративні кордони Херсонщини. Про це сьогодні, 20 квітня, повідомили у Генштабі ЗСУ під час ранкового зведення.

Противник намагається продовжувати наступальні дії у Східній операційній зоні, аби встановити повний контроль над територією Донецької і Луганської областей. Ворог не припиняє завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури по всій території України.

Читайте також: Будуть масивніші бомбардування. Експерт про 9 травня, цілі росії і новий виток війни

На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив. Зберігається загроза завдання ракетно-бомбових ударів російською авіацією по об’єктах на території України з використанням території, аеродромної мережі та повітряного простору республіки білорусь.

Визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з прикриття українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях. Проводять інженерне обладнання позицій та спостережних постів.

На Сіверському напрямку ознак формування противником ударного угрупування для відновлення наступальних дій не виявили. Охорона ділянки українсько-російського кордону на зазначеному напрямку відбувається у посиленому режимі. Тривають заходи інженерного обладнання опорних пунктів у прикордонних з Україною районах.

На Слобожанському напрямку перегруповується та поповнює запаси. Продовжує часткове блокування Харкова та обстріли міста. На Ізюмському напрямку противник спробував наступити в напрямку Сулигівки, Дібрівного. Ворог намагається проводити повітряну розвідку напрямків наступу із застосуванням безпілотних літальних апаратів  «Орлан-10».

Читайте також: Зеленський просить зброю у Південної Кореї

На Донецькому і Таврійському напрямках російські окупанти продовжують обстріли передових позицій наших військ та пошук слабких місць в обороні по всій лінії зіткнення. Продовжується ведення бойових дій в районах населених пунктів Кремінної, Торського та Зеленої Долини. Ворог перегруповується для наступу у напрямку на населений пункт Лиман.

Противник намагається наступати, аби просунутися вглиб населеного пункту Попасної. Після спроб штурму російськими окупантами в Рубіжному та Сєвєродонецьку, до місцевої лікарні міста Новоайдар доправили близько 130 поранених військовослужбовців противника. Кількість наразі уточнюється.

На Донецькому напрямку ворог вів штурмові дії у районі населеного пункту Мар’їнка. Основні зусилля противник зосереджує на захопленні міста Маріуполя, продовжує штурмові дії в районі заводу «Азовсталь».

Ворог веде бойові дії в районі населених пунктів Великої Новосілки, Рівнополя та Сторожевого. Продовжує логістичне забезпечення військ.

На Південнобузькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на утриманні займаних рубежів, обстрілює позицій наших військ. Веде бойові дії в районі населеного пункту Олександрівка.

Читайте також: Захисникам України потрібні три речі: зброя, зброя і ще раз зброя, – президент Польщі

Надалі російські окупанти продовжать здійснювати вогневий вплив на позиції наших військ та ведення бойових дій з метою виходу на адміністративні кордони Херсонської області.

З Харківської області до пункту постійної дислокації (населений пункт Солоті Бєлгородської області), через важкі втрати, окупанти вивели батальйонну тактичну групу 237-го танкового полку 3-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу для відновлення боєздатності.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбили 10 атак російських окупантів, знищили 12 танків, 28 одиниць броньованої та 2 одиниці автомобільної техніки, 1 артилерійську систему. Угруповання Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу уразило 9 повітряних цілей: літак, вертоліт, 6 БПЛА різних типів та крилату ракету.

Нагадаємо, що російські окупанти влаштували наступ на Кремінну в ніч проти 18 квітня, стягнувши туди десятки одиниць техніки. Наступ на Донбас повільно, але почався.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!