На «Іграх Нескорених» українців зустрічали гучними оваціями. Збірна вже завоювала перше «золото»

8037 0
Більшість членів команди прибули безпосередньо з передової і після змагань повернуться до побратимів.
Фото: Мінветеранів

Фото: Мінветеранів

На мультиспортивних змаганнях для поранених військовослужбовців та ветеранів «Ігри Нескорених», що стартували у Гаазі, українських спортсменів зустрічали з гучними оваціями. Захоплення нашими спортсменами викликано найперше тим, що більшість членів команди прибули безпосередньо з передової. Про це повідомили у Міністерстві у справах ветеранів України.

Читайте також: Ветеран війни Віктор Легкодух із Львівщини здолав Лондонський марафон

Одразу після змагань учасники повернуться до своїх побратимів продовжувати боротьбу з ворогом.

«Не просто вітаю, а вшановую! Ваша сміливість у рішенні приїхати-таки в цей важкий час не можна недооцінювати… Ви знаєте, що ми з вами, увесь світ з вами, і ви заслуговуєте на ще більше», – наголосив на урочистому відкритті Ігор герцог Сассекський принц Гаррі, не приховуючи свою зворушеність моментом.

А герцогиня Сассекська Меган Маркл звернулася до нашої збірної зі словами «Слава Україні!».

Читайте також: На війні за Україну загинув львів'янин, спортсмен Дмитро Сидорук

У перший день змагань українська команда вже завоювала першу медаль. Родіон Сітдіков виборов золото у штовханні ядра з результатом 9,46 м.

Нагадаємо, що в «Ігри нескорених» беруть участь четверо ветеранів зі Львівщини. 

Довідково

«Ігри нескорених» – це міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців і ветеранів, що отримали травми під час виконання службових обов'язків. Участь у змаганнях беруть команди від країн-членів НАТО, а також стратегічні партнери Альянсу.

Слово «нескорений» уособлює бійцівський дух чоловіків та жінок, що отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючі свої службові обов’язки на полі бою. Вони пережили важкі випробування, однак не дали їм зламати себе. Вони довели, що віра в себе та підтримка близьких завжди виявляються сильніше обставин, і стали справжніми нескореними воїнами.

Ігри Нескорених в Україні підтримують українських військовослужбовців та ветеранів на шляху до фізичного відновлення, психологічної абілітації та соціальної інтеграції, формуючи позитивний світогляд та мотивуючи до занять спортом та особистого зростання.

Фото з сайту Міністерства у справах ветеранів та зі сторінки Invictus Games Team Ukraine


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!