Київ

На Київщині більшість шкіл пішли на канікули. Підсумки навчального року

769 0
Цьогоріч 97% шкіл працювали в очному та змішаному форматах.
Фото умовне

Фото умовне

У навчальному році 2022/2023 на Київщині функціонували 638 закладів освіти. Загалом у них навчалася понад 241 тисяча дітей. Про це повідомили у Київській обласній військовій адміністрації.

Понад 11 тисяч учнів, які навчаються у закладах регіону мають статус внутрішньо переміщених; понад ніж 7 тисяч дітей навчалися в школах області дистанційно, бо наразі перебувають у безпечних місцях, переважно за кордоном.

97% закладів освіти мали змогу працювати в очному та змішаному форматах, оскільки мають облаштовані найпростіші укриття, які розташовані безпосередньо в закладах або в пішій доступності до них.

«Протягом усього навчального року 43 заклади освіти працювали дистанційно. Це насамперед пов’язано з відсутністю укриттів як у самих закладах, так і поруч», – розповіли у КОВА.

Відповідно до законодавства навчальний рік у закладах освіти Київської області завершується не пізніше 1 липня. Але освітній процес цього разу закінчується нетрадиційно – у різні терміни. Останні дзвінки тривають від 26 травня до 16 червня.

44 школи Київщини завершили освітній процес ще 26 травня. Найбільше закладів загальної середньої освіти, 359, закінчують навчання 30-31 травня. З 2 до 9 червня останні дзвоники відбуватимуться у 220 школах регіону. І лише 15 закладів розпочнуть канікули з 17 червня.

Загалом цьогоріч в області 58 098 випускників закладів загальної середньої освіти: це учні 4-х, 9-х і 11-х класів. Серед них найбільше учнів 9 класів – 21 760 осіб. Вони будуть продовжувати навчання в 10-11 класах або в технікумах, коледжах, закладах професійно-технічної освіти.

До слова, заклади дошкільної освіти працюватимуть і влітку. Втім через те, що частина батьків не водить дітей до садків у літній період, можливе скорочення їх кількості. Через це в певних громадах будуть працювати чергові групи.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!