Київ

На Київщині чергова громада перейшла з УПЦ МП в ПЦУ

893 0
За вихід з підпорядкування московського патріархату проголосували 90% парафіян.
Фото: Яготинська міська рада / Facebook

Фото: Яготинська міська рада / Facebook

У Яготині на Київщині релігійна громада Свято-Пантелеймонівського храму залишила УПЦ МП та перейшла у лоно ПЦУ. Про це повідомляє пресслужба Яготинської міської ради.

Зазначається, що 28 травня 2023 року пройшли збори релігійної громади на яких відбулося голосування зміни підпорядкування та переходу до Православної Церкви України.

Читайте також: ПЦУ перейде на новий календар

«90 відсотків прихожан, які постійно відвідують богослужіння, проголосували за перехід до Православної Церкви України, зазначили у повідомленні, – зазначили у міськраді, – міський голова подякувала настоятелю за проведену надважливу роботу по переходу до Православної Церкви України, адже єднатися проти ворога необхідно не лише у культурному та історичному плані, а й духовному».

 

Нагадаємо, на Київщині протягом травня до ПЦУ перейшли 12 парафій, загалом з 2018 року ця цифра сягнула більше 170 парафій.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!