Київ

На Київщині ще дві громади перейшли до ПЦУ

1128 0
Громада одноголосно підтримала перехід у Православну Церкву України.
Фото: ПЦУ

Фото: ПЦУ

Дві парафії Калинівської громади Фастівського району Київської області разом зі своїми священниками перейшли з УПЦ МП в ПЦУ. Про це повідомили у пресслужбі ПЦУ. 

Митрополит Епіфаній 4 травня 2023 року зустрівся у Митрополичому домі з настоятелем парафії на честь святого пророка Іллі архімандритом Ярославом (Алєксєєнком), кліриком цієї парафії священником Володимиром Шинкаруком та настоятелем парафії на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці села Діброва Калинівської ОТГ священником Олексієм Степановим, які підтримали рішення своїх громад та приєдналися до автокефальної Православної Церкви України.

Предстоятель поспілкувався зі священниками, подякував їм за прийняте рішення, вручив їм відповідні укази та подарував іменні єпитрахилі й служебники українською мовою.

Нагадаємо, у Києві, з початку повномасштабної війни, лише дві із 263 парафій Московського патріархату перейшли до Православної церкви України. Ситуація на Київщині дещо краща - за 5 років існування ПЦУ туди перейшло 158 парафій МП, що складає 24% всіх церков МП на Київщині, яких у 2018-му було 658. У 2023-му такий перехід здійснила 31 церква Московського патріархату (станом на 20-те квітня), а за весь 2022-й таких церков було 108

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!