Київ

На Київщині «священник» УПЦ МП відмовився віддати ключі від храму громаді, яка вирішила перейти в ПЦУ

1026 0
«Священник» УПЦ МП відмовився переходити до ПЦУ та віддавати майно громаді.
Фото: OBOZREVATEL

Фото: OBOZREVATEL

У селі Петропавлівське Київської області місцева громада прийняла рішення перейти до Православної церкви України, але священник УПЦ МП відмовився віддати ключі від церкви. Про це повідомляє OBOZREVATEL.

Вранці 13 травня мешканці села Петропавлівське Бориспільського району провели збори, на яких ухвалили рішення про перехід громади до Православної церкви України. За це проголосувала 181 особа.

Однак «священник» УПЦ МП відмовився переходити до ПЦУ та віддавати майно громаді. Правоохоронцям, які стежать за правопорядком, представник Московського патріархату заявив, що в церкві залишились речі, які нібито було подаровані УПЦ і він хоче їх забрати.

Нагадаємо, віряни, які вирішили перейти в ПЦУ із сутичками вигнали московських попів із Свято-Михайлівського храму у Боярці.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

 
«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!