У зґвалтуванні та розбещенні 11 дівчаток у Львові звинувачують відомого «благодійника»

6908 0
Чоловік називав себе братом Романом, але стосунку до Церкви не мав.
Фото: Рoliteka.net

Фото: Рoliteka.net

Чоловіком, якого підозрюють у зґвалтуванні та розбещенні 11-ти неповнолітніх дівчат, виявився директор Благодійної організації «Фонд розвитку шкільництва «Софія» Роман Московченко. Про це Tvoemisto.tv повідомили власні джерела.

Читайте також: Розголос – шанс до покарання насилля. Історія 12-річного хлопчика у Львові

Роман Московченко працював в одній із шкіл міста, організовував молодіжні літні табори, свято Миколая для сиріт. До волонтерства залучав також дівчат, збирав разом із ними допомогу, солодощі, канцтовари для десятків сиротинців. Тому ніхто не підозрював у нього ніяких відхилень. Чоловік називав себе братом Романом, хоча стосунку до Церкви не мав. 

Коли дівчата подорослішали, то розповіли про злочини проти них. Чоловіка затримали і взяли під варту без права внесення застави. Крім цього, йому призначили стаціонарну психолого-психіатричну експертизу.

Романові Московченку інкримінують розбещення неповнолітніх, зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди та статеві зносини з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку. Колишньому директору благодійної організації загрожує до п’ятнадцяти років в'язниці.

Читайте також: У Львові 37-річного власника кіношколи звинувачують у розбещенні дівчинки

Нагадаємо, 46-річного львів’янина підозрюють у вчиненні 11 злочинів стосовно дівчат віком від 11 до 14 років. Перші факти розбещення та зґвалтування датують ще 2005 роком.  Зазначимо, що Благодійну організацію «Фонд розвитку шкільництва «Софія» зареєстрували у 2006 році, хоча Роман Московченко очолював ще одну незареєстровану благодійну організацію.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!