На Левандівці запустять спецтранспорт для людей з обмеженими можливостями

1575 0
Посадовці Львівської міської ради спільно з громадськими активістами обговорили проект запуску спеціального маршруту для людей з обмеженими можливостями до Львівського протезного заводу на вулиці Рудненській, 10. Тут також хочуть встановити адаптовану зупинку.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

У планах – розробка системи благоустрою зупинки, придбання двох низькопідлогових автобусів, опрацювання маршруту, пристосованого до відвідувачів заводу. Роботу планують виконати до 1-го вересня, – інформують у прес-службі Львівської міської ради.

«Три роки тому змогли обладнати автобусну зупинку, упорядкувати безбар’єрний доступ людей до реєстратури та сервісного центру. А міська рада надала можливість запустити один маршрут (17-ий номер маршрутного таксі має тут кінцеву зупинку). Це питання частково зняло напругу, але не остаточно. Тому ми пішли далі – звернулися до ГО «Національна асамблея інвалідів України», щоб це питання вирішити в комплексі», – розповів директор Львівського протезного заводу Сергій Суязов на зустрічі з ініціативною групою проекту.

Читайте також: У Львові модернізують 6 трамваїв і 3 тролейбуси

Облаштування благоустрою навколо зупинки на вул. Рудненській потребує низки робіт. Як зазначила голова Залізничної районної адміністрації Надія Банах, тут потрібно прорахувати всі спеціальні точки розвороту для великих автобусів, підхід і під’їзд до заводу, облаштувати тротуарні доріжки та зупинки. «Ми розуміємо, що це недешевий об’єкт. Але коли будемо мати визначену цифру, які кошти потрібні для облаштування, то будемо просити виділення додаткових коштів на районну адміністрацію», – додала вона.

«Плануємо забезпечити два 9-метрові низькопідлогові автобуси (один з яких на резерві). Щодо маршруту – намагатимемося охопити важливі локації, такі як Залізничний вокзал, Приміський вокзал, АС-2, АС-Західна, Автовокзал на вул. Стрийській, центр. Розглядаємо також варіант з доступом до львівських лікарень», – заявив в.о. начальника управління транспорту ЛМР Олег Партика.

Читайте також: Чого бракує людям з інвалідністю у Львові? 7 ідей та пропозицій

Часові рамки маршруту адаптовані під розклад роботи протезного заводу – у перспективі автобус курсуватиме за графіком 7:30 – 17:00.

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!