На Львівщині благодійники за 10 млн доларів планують збудувати для переселенців «місто в місті»

2723 0
Містечко для 1000 переселенців зведуть у Дрогобичі.
Фото умовне: the-village.com.ua

Фото умовне: the-village.com.ua

Благодійний фонд «Hope UA» спільно з низкою інших благодійних організацій мають намір збудувати містечко «Січ» для поселення 1000 внутрішньо переміщених людей. Наразі опрацьовують пропозиції трьох земельних ділянок, найпріоритетніша – у Дрогобичі на Львівщині, площею 1,2 га. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив співзасновник фонду Володимир Беньо.

Проєкт соціального будівництва реалізовуватимуть за принципом «місто в місті» – це будуть чотири-, п’яти-, шестиповерхові будинки з мансардами, які розташовуватимуться безпосередньо біля місцевої інфраструктури у населеному пункті.

Читайте також: На будівництво реабілітаційного центру «Незламні» у Львові зібрали понад 2 мільйони євро від донорів

«Наразі у партнерстві з низкою інших фондів залучили близько 3 мільйонів доларів, які можуть бути використані для початку будівництва. Проте, поки не буде всієї суми у розмірі 10 мільйонів доларів, повного старту не відбудеться. Нам зараз важливо залучити повністю кошти для фінансування. Знаємо, що є фонди, які мають частини сум для такого будівництва. Загалом наша мета зараз – знайти ті фонди, які мають гроші та готові вкластися у проєкт», – каже він.

Із його слів, будівництво планують розпочати ще цього року, аби наступного люди вже могли поселитися у будинки. Проєкт капітального будівництва таких містечок планують масштабувати. Він передбачає зведення одночасно з житлом і адмінбудівель для облаштування дитячих садків, коворкінгів, кафе, амбулаторій сімейної медицини тощо. Щодо черговості отримання житла – у пріоритеті ті, хто втратили власні домівки, рідних, зокрема йдеться про вагітних жінок, вдів, людей похилого віку, сім’ї воїнів. Стовосно цього співпрацюватимуть з місцевою громадою та обласною військовою адміністрацією.

Читайте також: У Львові відкрили тимчасове житло для вагітних переселенок

Співзасновник БФ «Hope UA» зазначив, що у разі повного фінансування проєкту від фондів-партнерів для переселенців житло буде безкоштовним. Також можливий варіант, що частину житла продадуть, а решту – передадуть у власність безкоштовно.

Нагадаємо, що у Львові відкрили Центр матері та дитини «Незламні матусі» у мікрорайоні Тракту Глинянського, де проживатимуть породіллі та вагітні переселенки, які переїхали з зони бойових дій. Загалом там зможуть мешкати понад 100 людей. Окрім цього, під житло для переселенців переоблаштовують народний дім у селі Великі Грибовичі.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!