На Львівщині через аукціон планують закупити 54 «школярики»

1072 0
Шкільні автобуси придбають через аукціон.
Фото: firtka.if.ua

Фото: firtka.if.ua

З початку наступного тижня, 2 серпня, на Львівщині планують оголосити аукціон на придбання 54 шкільних автобуси «Школярик». Про це повідомляє  пресслужба ЛОДА.

Читайте також: Частина шкіл Львівщини залишаться без нових автобусів

За словами заступника голови Львівської ОДА Івана Собка, субвенцію на закупівлю шкільних автобусів отримали торік з державного бюджету в сумі 44,6 млн грн.

Крім того, найближчим часом планують оголосити тендер й на закупівлю ноутбуків. На їх закупівлю піде 67 млн грн.

«Очікуємо остаточних цифр від громад, щоб розподілити кошти раціонально та відповідно до потреб кожної громади. Найближчим часом, після визначення необхідної кількості ноутбуків, оголошується тендер на їх закупівлю», – каже Іван Собко.

Читайте також: Стало відомо, які саме школи закриють на Львівщині. Перелік

За його словами, на забезпечення загальної середньої освіти «Нова українська школа-2021» Міністерство фінансів вже виділило для Львівщини 106, 7 млн грн. Ці кошти спрямують на закупівлю засобів навчання та обладнання навчальних кабінетів початкової школи, комп’ютерного та мультимедійного обладнання та для підвищення кваліфікації вчителів.

Нагадаємо, у новому навчальному році більшість шкіл Львівської області, які просили виділити шкільні автобуси, які б довозили учнів у навчальні заклади, їх так і не отримають. Майже в кожній Львівській ОТГ залишається потреба в придбанні принаймні одного-двох «Школяриків». Цього року у департамент надійшло замовлень на придбання більше 60-ти шкільних автобусів, проте отримає їх лише частина.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!