На Львівщині через негоду дев'ять населених пунктів залишилися без світла

983 0
Головна причина знеструмлень – падіння гілок та дерев через налипання мокрого снігу.
Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

На Львівщині станом на 10.00 сьогодні, 15 грудня, через негоду повністю знеструмлені 9 населених пунктів та ще 15 частково. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомили у ПрАТ «Львівобленерго».

Однією з головних причин знеструмлень є падіння гілок та дерев, в тому числі з-за меж охоронних зон, на проводи ліній електропередачі внаслідок налипання мокрого снігу.

Читайте також: Як швидко оплатити комунальні послуги, не виходячи з дому. Світло

Зокрема, через стихію знеструмленими залишається Південна РЕМ, що у Сколе та Бориславі, та Східна РЕМ, що у Золочеві та Бродах. Частково знеструмлені Північна РЕМ (Радехівська частина), Центральна РЕМ (Жидачівська) та Західна РЕМ (Мостиська частина).

Також повністю знеструмлені 4 лінії електропередачі та 9 частково.

У «Львівобленерго» зазначають, що дерева і надалі покриті значним шаром снігу та льоду, тож під їх вагою гілки продовжують падати на проводи ліній електропередачі. Це може призвести до нових відключень електроенергії на Львівщині. Аварійно-відновлювальні роботи проводить 17 бригад у складі 73 працівників «Львівобленерго», задіяли 25 одиниць техніки.

Для довідки

Яких правил безпеки варто дотримуватись через загрозу пошкодження електромереж:

  • Не наближайтесь до місця обриву проводу лінії електропередачі на відстань менше восьми метрів – це смертельно небезпечно.  
  • Організуйте охорону місця обриву проводу, щоб туди ніхто не потрапив, до приїзду оперативно-виїзної бригади ПрАТ «Львівобленерго».
  • Якщо з якихось причин людина опинилась ближче, ніж на 8 метрів до обірваного проводу, необхідно відходити на безпечну відстань «гусячим кроком» – зведіть ступні ніг разом, не відривайте їх одна від одної і від землі та пересувайтеся дрібними ковзаючими кроками.
  • Терміново зателефонуйте на номер 0 800 30 15 68 і повідомте про ситуацію. Телефон працює цілодобово, дзвінки безкоштовні.
  • При падінні дерев або гілок, травмуванні людей слід негайно інформувати екстрені служби за телефонами: 101, 112 або 103.

 

У разі знеструмлення через негоду просять повідомити про ситуацію за номером: 0 800 30 15 68. Повідомити про аварію можна також у чат-ботах Viber та Telegram.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!